Εταιρεία
.......................................................................................................................................................................................

Η εταιρεία ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1979. Σήμερα δραστηριοποιείται στον εκδοτικό χώρο μέσα από τις σειρές των βιβλίων ΑΡΛΕΚΙΝ, BELL, SILK και DARK MOON.

ΑΡΛΕΚΙΝ
Προερχόμενα από την καναδική εταιρεία Harlequin Enterprises Limited, ηγετική δύναμη στο χώρο του γυναικείου μυθιστορήματος διεθνώς, τα ΑΡΛΕΚΙΝ, που εκδίδονται σε 32 γλώσσες και 115 χώρες του κόσμου, κυκλοφόρησαν και στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1979, με πρώτο τίτλο τον Απαγορευμένο Παράδεισο της Αγγλίδας συγγραφέως Ανν Μάθερ.

Τα ΑΡΛΕΚΙΝ δεν άργησαν να κατακτήσουν τις Ελληνίδες αναγνώστριες χάρη στην ευαισθησία, την τρυφερότητα και τον γνήσιο ρομαντισμό τους, και το όνομά τους καθιερώθηκε στο ελληνικό λεξιλόγιο ως ταυτόσημο της ιστορίας αγάπης και του αισθηματικού μυθιστορήματος.

Έχοντας εκδώσει ως τώρα πάνω από 9.000 τίτλους, με εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα, κυκλοφορούν σήμερα σε 7 διαφορετικές σειρές, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από σύγχρονες ιστορίες αγάπης έως ιστορικά μυθιστορήματα, και περιλαμβάνουν πάντοτε έργα των πλέον αναγνωρισμένων συγγραφέων του είδους παγκοσμίως.

BELL
Το πρώτο BELL Best Seller εκδόθηκε το 1982 και ήταν το μυθιστόρημα του Howard Fast
Οι Μετανάστες. Από την πρώτη κιόλας χρονιά, τα BELL καταξιώθηκαν στη συνείδηση των αναγνωστών ως η σειρά των μεγάλων διεθνών επιτυχιών. Σήμερα, είτε στο χώρο του περιπτέρου είτε στου βιβλιοπωλείου, έχουν εκδώσει συνολικά περισσότερους από 350 συγγραφείς και πάνω από 1000 τίτλους.

Τα BELL γνώρισαν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό μεγάλους συγγραφείς με παγκόσμια ακτινοβολία, όπως ο John Fowles (Η Γυναίκα του Γάλλου Υπολοχαγού), ο Giuseppe Tomasi di Lampedusa (Ο Γατόπαρδος), ο David Lodge (Η Θεραπεία), η βραβευμένη με Πούλιτζερ Harper Lee (Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια) και πολλοί άλλοι.

Πάρα πολλά από τα πιο επιτυχημένα βιβλία της εποχής μας κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα από τα BELL, όπως Η Σιωπή των Αμνών, Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας, Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο, Οι Ένορκοι, Ε.Τ. Ο Εξωγήινος, Μίζερι, Ο Πρίγκιπας της Παλίρροιας, Τζουράσικ Παρκ, Σκοτεινό Ποτάμι.

Από τον Stephen King, τον John Grisham, τον John le Carré, τον Thomas Harris, τον Michael Crichton, τον Ken Follett, τον Dean Koontz, τον Nelson DeMille, τον James Patterson και τον Michael Connelly, κυρίαρχους εδώ και δεκαετίες στις λίστες των διεθνών best seller, μέχρι τον Albert Sánchez Piñol, εκδοτικό φαiνόμενο των τελευταίων ετών στην Ισπανία, την Belinda Bauer, που απέσπασε το GOLD DAGGER 2010, τον απαράμιλλο Woody Allen και τη διάσημη σκιτσογράφο Maitena, τα BELL φροντίζουν να βρίσκονται πάντα στην πρωτοπορία των διεθνών εκδοτικών τάσεων, καλύπτοντας όσο το δυνατόν ευρύτερα τις αναζητήσεις του αναγνωστικού κοινού, με άρτιες μεταφράσεις και εκδόσεις υψηλής ποιότητας.

SILK
Τα SILK πρωτοεκδόθηκαν το 2006. Είναι σειρά γυναικείων μυθιστορημάτων από καταξιωμένες διεθνώς συγγραφείς του είδους, όπως η Nora Roberts, η Candace Camp, η Susan Wiggs και άλλες, των οποίων τα έργα περιλαμβάνονται στις εγκυρότερες λίστες των best seller και μεταφράζονται σε δεκάδες γλώσσες.

DARK MOON
Η σειρά DARK MOON ξεκίνησε το 2010 με έργα της Gena Showalter και της Maggie Shayne, από τα  πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του paranormal μυθιστορήματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα είδη διεθνώς. Σκοτεινές, υποβλητικές ιστορίες, όπου ο έρωτας συναντάει τον κόσμο του υπερφυσικού, τον κόσμο της φαντασίας…

ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΒΕΕ
Φειδίου 18, 106 78 Αθήνα, Τηλ.: 210-3609438, 210-3629723, Fax.: 210-3614846


[ Όροι χρήσης, ασφάλεια συναλλαγών ] [ Ευκαιρίες απασχόλησης ]

Είσοδος στο Λογαριασμό σας

E-Mail
PasswordΥπενθύμιση Password

close
Εγγραφή Μέλους

Ονομα
Επίθετο
E-Mail
Password
Επιβεβαίωση Password
Τηλέφωνο


close
Αλλαγή Φωτογραφίας


close

close